כשרות הבשר ברצוני לברר מה דעת בד"ץ בית יוסף בקשר לניקור הכרסים שנעשה ע"י הבוקרים בדום אמריקה, האם הכרסים נבדקים או שסומכים שאין נקב זה מטריף. בקשר לתשובתכם כי הנכם בודקים צומת הגידין בעוף, האם הינכם מצליחים לזהות את כל ששה עשר הגידין בכל ירך
כשרות הבשר האם נכון הדבר שמכיון שיש חילוקי מנהגים שונים בין ספרדים לאשכנזים, לכן כשם שאסור לספרדי לאכול מהכשר אשכנזי "רגיל", כך גם אסור לאשכנזי לאכול מהכשר ספרדי שלא מקפיד על חומרות האשכנזים? האם בד"ץ בית יוסף מקפידים על חומרות כל העדות?
כשרות הבשר כיצד צולים-מכשירים כבד? למדתי מאמי ובבית הספר, שיש להמליח את הכבד, לצלותו ואחר כך לשוטפו במים, לא בכיור כשר, ואז הוא ראוי לאכילה. כך נהגתי במשך שנים. לאחרונה,אורחים שהתארחו בביתי, הזדעזעו מאופן הכשרת הכבד, וטענו, שאין להמליחו לפני הצליה, בשום פנים ואופן. נא להסביר לי את דרך הכשרת הכבד, הנכונה.
כשרות הבשר האם הבד"ץ מאשר בשר שמצאו בפרה סירכות כסידרן בין אונות הריאה – כיון שפסק מרן המחבר שבשר זה מותר באכילה? ואם לא, מדוע? תודה רבה ואיישר חילכם לאורייתא.
כשרות הבשר מדוע על אריזת לבבות של עטרה כתוב "לצלייה בלבד"? הרי על פי ההלכה ניתן להכשיר לבבות אם חותכים אותם ומולחים אותם
כשרות הבשר שלום לכבוד הרב. רציתי לברר האם ספרדי יכול לסמוך על כשרויות מהדרין (בד"צים) של אשכנזים שטוענים שהבשר שלהם חלק גם לשיטת מרן הבית יוסף?. האם יש הבדל בפירוש דברי מרן לגבי כשרות בקר בין ספרדים לאשכנזים ? תודה רבה וישר כוח על האתר שמאיר את עינהם של ישראל !!!
כשרות הבשר שמעתי שהעופות נהיים לפעמים טריפה כתוצאה מחיסונים שהם מקבלים. האם בד"ץ בית יוסף חושב שצריך להגביל את הזריקות הניתנים לעופות כדי שיוכלו לקבל את ההכשר מהדרין? מה המדיניות שלכם בנושא? בברכה.
כשרות הבשר השאלה היא כזאת: אם נגיד יש לי בבית לבבות עוף שהם לא מוכשרים ואנחנו הולכים לעשות אותם על האש במנגל אני צריכה להכשיר אותם או שהאש כבר עושה את העבודה כמו בכבד?
כשרות הבשר למה אין להשיג כבדים קפואים שיהיה אפשר לבשלם אחר הצליה? והאם המפעל משהה את הכבדים ללא שטיפה ג' ימים?
כשרות הבשר האם חובה להקפיד על אכילת עוף מהדרין? אינני מבין מדוע יש פער במחיר בין השגחה של הרבנות בעופות לבין השגחה מהודרת יותר (בד"כ פער משמעותי). יתירה מכך, האם הרבנות הראשית מחטיאה ציבור שלם, שסומך על כשרותה, ומאכילה את הציבור בעופות שאינם כשרים כהלכה? לסיכום, האם קיים חשש של טריפה חלילה וכיו"ב באכילת עוף בהשגחת הרבנות? תודה מראש על תשובתכם.
כשרות הבשר שלום רב, ברצוני לעלות שאלה אודות הובלת העופות בימינו. אחת החומרות של הבד"צ בית יוסף הוא להשגיח שאכן העופות לא ניזוקין והכלובים הם בעלי פתח מהצד ולא מאחור, כלומר יש קשר ישיר בין עוף שניזוק בתהליך לבין טריפתו. ברצוני לשאול האם הבד"צ נתן דעתו על הסבל הנגרם לעופות לפני ובעת הובלתן לשחיטה? לדוגמא, בעת גידולם. עופות המובלות לשחיטה בחלקם הגדול היו תרנגולות מטילות עד אשר תשש כוחם או הזדקנו, ולכן מובלות לשחיטה. אך ישנם לולים שעופות מוחזקות בתנאים מחפירים. האם יש לכך השלכה מצד ההלכה על העופות שכן שורדות את הלול ומגיעות לשחיטה? כמו כן, כבר מפורסם בעיני רבים התנאים הנוראים שבהן אותן עופות מובלות. החל מכמות העופות בכל כלוב – האם יש פיקוח על כך? ועל כך שלצערנו רוב המשאיות המובילות את העופות גב משאן פתוח ופרוץ וחלק מהעופות מת בדרך למשחטה. ועד שהן מגיעות למשחטה הן סובלות מקור נוראי, ומתת תזונה שלא ניתן להבחין בה מאחר והתרנגולת עדיין חיה (בקושי) האם הבד"צ נתנו דעתם על כך?